luni, 2 noiembrie 2009

SINAIA si GRIPA




Gripa la Sinaia ... Toata lumea a innebunit si telefoanele suna din toata tara. Singurii care nu am aflat ca e gripa sunt cei din Sinaia :))

Hotelul Sinaia a fost dezinfectat, iar maine va fi redeschis
Hotelul Sinaia, închis ieri dupã-amiazã dupã ce un numãr de 40 de turisti cazati în aceastã unitate au fost diagnosticati cu virusul AH1N1, a fost dezinfectat în noaptea de duminicã spre luni, urmând ca maine sã fie redeschis publicului la capacitate maximã.
Directorul adjunct al hotelului Sinaia, Marian Schwartz, a declarat cã asearã a început dezinfectia hotelului, iar azi dimineatã a început curãtenia dupã dezinfectie în cele 246 de camere, sapte sãli de conferinte si în restaurantul acestui hotel. Schwartz a adãugat cã hotelul îsi va relua activitatea maine dimineatã.
De asemenea, alte patru locatii din Sinaia vizitate de turistii diagnosticati cu gripã nouã au fost dezinfectate în noaptea de duminicã spre luni, a afirmat primarul din Sinaia, Vlad Oprea. Este vorba despre un bar, un club de noapte, precum si de sala de conferinte a cazinoului si sala de sport a orasului, ultimele douã locatii fiind dezinfectate din fonduri alocate de administratia localã.
Secretarul de stat în Ministerul Sãnãtãtii, Adrian Streinu Cercel, a declarat, asearã, cã cei 40 de turisti au fost internati la Institutul de Boli Infectioase "Matei Bals" din Bucuresti, cu forme medii si severe de gripã AH1N1.
Ceilalti turisti, români si strãini, cazati la Hotelul Sinaia, care nu au avut manifestãri clinice de gripã AH1N1, au plecat din unitatea hotelierã, dar sunt în supravegherea autoritãtilor sanitare din localitãtile de domiciliu, a precizat Streinu Cercel.
"Boala a fost transmisã de o turistã din Portugalia, care timp de 48 de ore de la confirmarea infectiei a refuzat internarea"

http://schi-romania.blogspot.com/

Niciun comentariu: