joi, 27 ianuarie 2011

Toma Mortila vs Federatia Romana de schi si Biatlon


Poate ca e prea mult ,dar indraznesc totusi sa afirm ca pentru snowboardingul din romania am realizat mai mult decat federatia , si ma refer la participarea mea in aceasta activitate ;primul concurs international de snowboard , promovarea acestui sport, pregatirea riderilor , sesiunile de antrenamente , organizarea de competitii, sprijinul pentru fondarea a doua cluburi de snowboarding in romania si in ultimul rand rezultatele mele.

Pentru ca am avut curajul sa propun cativa rideri in vederea selectiei lotului national ,( Subran Andrei -Campion National SBX 2010 , Nicolau Sonia -Vicecampiona SBX 2009 si Iulian Simileac pt proba de alpin ) a iesit un intreg scandal. Cum imi permit eu sa fac o astfel de propunere. In timp ce Romania are un antrenor federal care cunoaste mai putin despre snowboard decat sportivii care pretinde ca i antreneaza.JURNALUL NATIONAL - EDITIA ONLINE

http://www.jurnalul.ro/sport/sporturi/romania-isi-reneaga-campionul-de-snowboarding-566152.html

După Jocurile Olimpice de la Vancouver, sporturile de iarnă de la noi din ţară au intrat pe o pantă descendentă. Schioarea Edit Miklos refuză să mai concureze pentru România, iar biatlonistele Dana Plotogea şi Mihaela Purdea au fost „pensionate”. Despre schi fond nu e cazul să discutăm deocamdată deoarece în această perioadă se desfăşoară „mondialele” de juniori şi tineret, întrecere de la care delegaţia România s-a întors sezonul trecut cu o medalie de aur şi una de argintRezultate istorice, obţinute în cel mai bun an din istoria Federaţiei Române de Schi şi Biatlon. Interese mărunte sunt şi la snowboarding. Toma Morţilă, din Sinaia, este recunoscut de toată lumea drept cel mai bun sportiv din ţară. Rezultatele sale din ultimele sezoane stau mărturie în acest sens.

„Sunt campion naţional en-titre în proba de Slalom. Cu toate acestea, Federaţia Română de Schi şi Biatlon, prin secretarul general Puiu Gaspar, refuză convocarea mea în lotul naţional şi înscrierea mea la Campionatele Mondiale de Snowboard din 2011. Asta în timp ce unii pleacă acolo însoţiţi de prietene şi având rezultate mult mai slabe. Conflictul cu Puiu Gaspar a avut loc în 2005, la şedinţa tehnică a unei competiţii internaţionale de snowboar­ding desfăşurate la Pârâul Rece, unde a prezentat documente false privind omologarea pârtiei de schi de la Pâ­râul Rece. De fapt, a prezentat do­cu­­mentele pârtiei de schi de la Predeal”, susţine sportivul.

Scrisoa­rea-manifest a campionului naţional poate fi citită integral pe www.schiromânia.ro! Puiu Gaspar nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima opinia în acest caz.

2 comentarii:

Haotik spunea...

Imi pare rau sa citesc mereu despre chestile de genu asta. Sa speram ca skiul si snowboard-ul vor deveni infratite pana la urma.

adi spunea...

Pai cum a plecat Miklos sa participe pentru Ungaria ,voi nu puteti sa contactati un stat vecin?De ezemplu Moldova,oare nu vede nimeni ce se intampla la FRSB,cand vom deschide ochi si noi (cei care trebuie sa vada)....sunt indignat,de tot ce se intampla aici,si ce este mai rau ca nu se termina o data cu aceste (PILE POLITICE)..din aproape toate federatile de sport din Romania,va multumim...si mai vor si rezultate...de unde rezultate cand noi mergem la concursuri cu 2(exe) sportivi si 10 antrenori din care 3 matusi,4 unchi si multe alte neamuri......dar oare de ce ma strofoc eu atat...........