info snowboarding,competitii,tips,vreme,statiuni,echipamente,chicks,beer...
luni, 26 decembrie 2011
miercuri, 30 noiembrie 2011
vineri, 25 noiembrie 2011
CUPA MONDIALA DE SNOWBOARD CAREZZA -AMANATA
Backcountry ABS
Backcountry ABS iti poate salva viata in avalanse
https://www.bcaccess.com/bcastore/english/products/index.php
joi, 24 noiembrie 2011
WORLD ROOKIE TOUR 2012 si in ROMANIA
World Rookie Tour 2012 . Teaser from Board.tv on Vimeo.
World Rookie Tour 2012 Calendar
Transilvania Rookie Fest - Arena Platos, Romania - January 6-8 - 2Star, slopestyle
Protest World Rookie Fest - Livigno, Italy - January 14-18 - 3Star, slopestyle
Protest French Fries Rookie Fest - Avoriaz, France - February 3-5 - 3Star, slopestyle
... Halfpipe Rookie Fest - Monte Bondone Trentino, Italy - February 8-11 - 3Star halfpipe
Canuck Chunk Rookie Fest Canada - Horseshoe, Canada - February 24-26 - 3Star, slopestyle
Ride East Rookie Fest - Splinderuv Mlyn, Czech Republic March 16-18 - 3Star, slopestyle
Protest World Rookie Finals - Ischgl, Austria - April 11-15 - 4Star, slopestyle
Summer Rookie Camp - Val Senales, Italy- June 30 - July 14 - Training Camp
Australia Rookie Fest - Thredbo, Australia - July (date tbd) - 3Star slopestyle
South America Rookie Fest - Valle Nevado, Chile - August (date tbd) - 2Star slopestyle
joi, 17 noiembrie 2011
Campionatele Mondiale de Snowboard TTR si WSF 2012 OSLO
Campionatele Mondiale de Snowboard din circuitul TTR si WSF se vor desfasura in perioada 16-19 februarie 2012 la Oslo, Norvegia.
Premiile totale sunt in valoare de 500.000 $
http://www.wsc2012.com/
miercuri, 16 noiembrie 2011
CURSURILE DE FORMARE MONITORI DE SCHI SI SNOWBOARD
Sambata 19 Noiembrie 2011 ,va avea loc examenul pentru Cursurile de Formare Monitori de schi si snowboard.
www.snowpro.ro
sâmbătă, 5 noiembrie 2011
OLIMPIADA DE IARNA 2014 - SNOWBOARD-UL CASTIGA INCA DOUA DISCIPLINE
Snowboarding ul va avea din 2014 un numar de cinci discipline Olimpice
Slalom Urias - 1998
Half Pipe - 1998
Snowboardcross - 2006
Slalom -2014
Slope Style -2014
Era si timpul pentru proba de Slalom. Slalom ul risca sa dispara din competitiile de snowboard.
Din pacate in snowboard nu mai exista probele de viteza -Super G si Slalom Urias ,acestea devenint Paralel Slalom Urias . Vitezele au scazut si mai oricine poate sa parcurga un traseu de PGS. Probele de Slalom Urias au disparut datorita riscului prea mare de accidentari.
Cu Slope Style -ul sansele Romaniei cresc pentru a participa in probele Olimpice de iarna ,in special la noua proba de Slopestyle unde criteriul de calificare este mult mai usor decat la boardercross si alpin.
marți, 1 noiembrie 2011
KESSLER TEST SOELDEN
KESSLER TEST LA SOELDEN IN PERIOADA 5-6 NOIEMBRIE 2011
Top 20 Glacier Opening Sölden
Saturday, November 05, 2011- Sunday, November 06, 2011.
Test
On the first weekend of November (5th & 6th) the annual Glacier Opening by Top 20 will take place in Sölden, Austria. This is an event organised by snowboarders for snowboarders. The ALPINE, THE CROSS and THE RIDE will all be available to be tested to their limits! Kessler-Swiss specialist staff will also be on-hand to provide advice and answer all your questions.
joi, 20 octombrie 2011
OCTOMBRIE 2011 CUPA MONDIALA DE SNOWBOARD
luni, 26 septembrie 2011
hintertux Park Opening - 30.09 -02.10.2011
Deschiderea oficiala a snowparcului de la Hintertux ,Austria va avea loc in acest week end ( 30.09 -02.10.2011 )
In prezent sunt deschise 8 instalatii si 30 de km de partie.
http://www.hintertuxergletscher.at/de/news/0/Hotzonetv+Park+Opening+2011.html
vineri, 23 septembrie 2011
Sinaia Cota 1500
Ce a fost odata aici...
Partia unde se tineau concursuri de schi ,o partie superba care incepea de la Cabana Valea cu Brazi si se termina in Plaiul Vacilor , a fost distrusa rand pe rand de la construirea noului drum al Cotei 1400 , pana la constructia telecabinei si a Hotelului Alpin 1400.
Singura portiune cu iarba care a mai ramas a fost indepartata si ea zilele trecute.
De ce sa strici singurul loc cu iarba pe unde se mai putea ajunge de la Cabana Valea cu Brazi (Cota 1500) pana la cota 1400
duminică, 17 aprilie 2011
Balea Whope - imprieteneala de primavara
Daca ne luam dupa ce se intampla afara, si nu dupa data din calendar, s-ar putea sa fie chiar o imprieteneala de iarna. Ei bine, da, in weekendul 30 aprilie - 1 mai vom avea o noua editie din seria Balea Whope, deja traditionala imprieteneala intre triburi, oameni si munti.
WHOPE - In mitologia indienilor Sioux, Whope este zeita pacii si sotia vintului de sud. Cand ea a vizitat pentru prima oara pamantul a daruit popoarelor Teton o pipa ca simbol al bunei intelegeri.
Balea - locul legendar unde schiorii si boarderii nu sunt decat niste puncte minuscule intr-o mare alba.
1 Mai - ziua muncii, care anul asta pica intr-o duminica (sic!).
Dupa ce anul trecut a rezultat una din cele mai simpatice iesiri de dat, ne-am hotarat ca evenimentul trebuie indubitabil repetat. Si mai bine, daca se poate. Din nou, daca ne luam dupa caderile de zapda de saptamana asta si dupa prognoza, avem motive serioase sa credem ca e foarte posibil. Ca si anul trecut, ne vor fi alaturi Wintermag si Armada, dar lista inca e deschisa si s-ar putea sa mai apara niste surprize pana atunci.
Mai multe pe www.derdelus.ro
vineri, 8 aprilie 2011
ASFALT IN VARFUL MUNTELUI
Am citit un articol pe schi romania. Acum cateva zile am auzit vestea ca se asfalteaza pana la vf Omu . Din pacate masivul Bucegi este deja suprapopulat si cred ca este masivul cu cele mai multe gunoaie din Romania.
Doar ca barfa va spun ca acum 6 luni am auzit ca Dna Udrea isi face un Hotel in zona ,chiar si Primarul din Sinaia ar fi bagat in chestia asta.
Asociaţia Mişcarea de Rezistenţă cere oprirea distrugerii Parcului Naţional Bucegi.
arcul Natural Bucegi, zonă protejată Sit Natura 2000, este în pericol de a fi distrus. Ursul brun şi capra neagră vor da nas în nas cu cocalarul şi piţipoanca, floarea de colţ va deveni trofeul perfect pentru prinţesa pe tocuri cui, iar Babele şi Sfinxul vor fi decoruri numai bune pentru încins grătarele. O să fie plin pe Facebook de poze cu monumentele naturale din creierii munţilor. Nu o să mai treacă mult timp şi vom vedea Babele şi Sfinxul decorate cu graffiti. Parcul Natural Bucegi este pe punctul să devină zonă de promenadă pentru mii de turişti, care vor avea acces necontrolat în Rezervaţie după ce autorităţile au început lucrările de asfaltare a unui drum de munte care străbate parcul. Covorul asfaltic de 16 kilometri va deschide accesul turiş-tilor către tot Platoul Bucegi.
În acte, proiectul se numeşte pompos reabilitarea Drumului Judeţean 713, care face legătura între staţiunea turistică Sinaia-Cabana Cuibul Dorului-Şaua Dichiului şi ajunge până în apropiere de Cabana Babele şi Complexul Piatra Arsă. Bugetul alocat este de peste 12 milioane de euro pentru un drum care deocamdată duce doar pe platoul Bucegi, în apropiere de un kilometru de cabana Piatra Arsă. Drumul trece graniţa judeţelor Prahova şi Dâmboviţa, iar paternitatea proiectului de reabilitare şi modernizare a DJ 713 este rodul asocierii celor două Consilii Judeţene. Finanţarea lucrărilor de reabilitare este asigurată de la bugetele locale şi din alte surse legal constituite, potrivit panoului postat la începutul drumului. Primii 6 kilometri sunt pe teritoriul judeţului Prahova, iar următorii 10 kilometri se află pe teritoriul judeţului Dâmboviţa.
Într-o ţară cu nici 300 de kilometri de autostradă şi cu o infrastructură rutieră la pământ, autorităţile s-au apucat de asfaltat munţii. Cum de s-au găsit bani pentru asfalt, deşi câteva camioane de piatră spartă ar fi rezolvat situaţia? Şi de ce este necesar un drum care timp de şase luni din an este acoperit cu zăpadă? Specialiştii în protecţia mediului spun că această investiţie nu se justifică decât dacă se doreşte ca pe viitor să se dezvolte pe Platoul Bucegilor noi structuri de cazare. Adică se pun bazele unei afaceri imobiliare pur românească în arii protejate pentru care România riscă încă o procedură de infrigement din partea Uniunii Europene.
“Drumul care se vrea a fi acum un drum judeţean modernizat, respectiv DJ 713, iniţial a fost un drum de tractor, pe care au fost cărate materialele necesare construcţiei Releului de la Costila. Asta se întâmpla prin anii ’60. Tot pe acest drum se mai aprovizionau cabanele din zona Piatra Arsă. Drumul este într-o stare de degradare foarte mare. Ideal ar fi fost ca drumul să rămână pietruit, eventual să mai fi adus acolo câteva camioane de piatră spartă. Nu găsesc rostul acestei investiţii. Este un drum care nu duce nicăieri deoarece nu ajunge nici la Cabana Babele, nici la complextul turistic Piatra Arsă. Miza ar putea fi terenurile de pe marginea drumului, deoarece majoritatea sunt în proprietatea mai multor persoane fizice, sunt în intravilan, deci se pot ridica acolo construcţii”, ne-a spus Cristian Goran, preşedintele Consiliului Ştiinţific al Parcului Natural Bucegi.
Lucrările de asfaltare au început în toamna anului trecut, iar la inaugurare, alături de preşedinţii celor două consilii judeţene, a participat şi Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Prezenţa acesteia nu a fost întâmplătoare, deoarece Elena Udrea este colegă de partid cu preşedintele CJ Dâmboviţa, Florin Popescu. Mai mult, o parte din finanţarea proiectului de reabilitare a DJ 713 va fi asigurată prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), în valoare de 4,4 miliarde de euro, administrat de Elena Udrea. Deoarece proiectul iniţial a fost depus prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa 2 – Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale, fiind un proiect eligibil va primi finanţare prin PNDI, potrivit declaraţiilor Elenei Udrea.
“Dintre proiectele depuse prin Programul Operaţional Regional, care nu au finanţare pentru că depăşesc limita acordată de Comisia Europeană, aş vrea să fac referire la cele de pe Axa 2, o axă extrem de importantă, care priveşte reabilitarea şi construirea de drumuri judeţene. Pentru că pe această axă sunt alocaţi aproximativ 890 milioane de euro, iar din cererile depuse de autorităţile publice locale a reieşit că mai avem nevoie de încă 1,5 miliarde de euro pentru a finanţa toate proiectele care au fost trimise la finanţare şi care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate. Pentru aceste proiecte am gândit o soluţie pentru a reuşi totuşi să le punem în practică, iar soluţia este Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI)”, declara Udrea în luna decembrie a anului trecut. Pentru reabilitare, în cei doi ani, cât este prevăzut să dureze lucrările, se vor folosi 97.300 metri pătraţi de beton asfaltic, 11.516 tone de binder pentru drum, 17.040 mc de balast, 30.558 mc de piatră spartă, 14.940 metri de parapet metalic semigreu, 17 tone de armături metalice, 300 de kilograme de vopsea pentru marcaje rutiere, precum şi 105.000 de litri de motorină.
Datele au fost preluate din Acordul de mediu nr. 79 din 25 septembrie 2009, privind reabilitarea DJ 713, emis de Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Piteşti regiunea 3-Sud-Muntenia. Consorţiul care realizează lucrările de reabilitare a DJ 713 este format din: SC Cast SRL, SC Trans Bitum, SC Carena SPA Impresa di Construzioni şi Socomizo Construct.
DJ 713 trece prin zone cu habitate protejate de legislaţia europeană
La aproape un an de la realizarea raportului de evaluare a Studiului de impact asupra mediului, firma House Construct Invest Environment întocmeşte, la cererea Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Piteşti, Regiunea 3 Sud-Muntenia, o serie de completări ce cuprind şi harta habitatelor.
În vecinătatea drumului au fost identificate habitatele prioritare la nivel European R3608 Pajişti sud-est Carpatice de Scorzonera rosea şi Festuca nigrascens şi R3609 Pajişti sud-est carpatice de teposica (Nardus stricta) şi Viola declinata (Unghia păsării), precum şi 4070 tufărişuri cu Pinus mugo şi Rhododendron myrtifolium, R3105 tufărişuri sud-est carpatice de jneapăn (Pinus mugo) şi smirdar (Rhododendron myrtifolium).
În raport se menţionează că porţiunea de drum care străbate ultimele două tipuri de habitat nu va mai fi reabilitată, deoarece există probleme legate de stabilirea proprietarilor, nicidecum pentru că acolo există un habitat protejat de legislaţia europeană. De asemenea, tot în zona drumului mai sunt situate habitatele: 4060 Tufărişuri alpine şi boreale – R3104 Tufărişuri sud-est carpatice de smirdar (Rhododendron myrtifolium) cu afin (Vaccinium myrtillus), R3107 Tufărişuri sud-est carpatice de coacăză (Bruckenthalia spiculifolia) şi ienupăr pitic (Juniperus sibirica), 91VO Păduri dacice de fag (Symphyto-Fagion) – R4101 Păduri sud-est carpatice de molid (Picea abies), fag (Fagus sylvatica) şi brad (Abies alba) cu Pulmonaria rubra, R4103 Păduri sud-est carpatice de molid (Picea abies), fag (Fagus sylvatica) şi brad (Abies alba) cu Leucanthemum waldssteinii, 9410 Păduri acidofile de Picea abies din regiunea Montana (Vaccinio – Piceetea), R4205 Păduri sud-est carpatice de molid (Picea abies) cu Oxalis acetosella, R4206 Păduri sud-est carpatice de molid (Picea abies) şi brad (Abies alba) cu Hieracium rotundatum; 9110 Păduri de fag de tip Luzulo – Fagetum, R4102 Păduri sud-est carpatice de molid (Picea abies), fag (Fagus sylvatica) şi brad (Abies alba) cu Hieracium rotundatum, R 4107 – Păduri sud-est carpa-tice de fag (Fagus sylvatica) şi brad (Abies alba) cu Vaccinium myrtillus.
www.jurnalul.ro
Doar ca barfa va spun ca acum 6 luni am auzit ca Dna Udrea isi face un Hotel in zona ,chiar si Primarul din Sinaia ar fi bagat in chestia asta.
Asociaţia Mişcarea de Rezistenţă cere oprirea distrugerii Parcului Naţional Bucegi.
arcul Natural Bucegi, zonă protejată Sit Natura 2000, este în pericol de a fi distrus. Ursul brun şi capra neagră vor da nas în nas cu cocalarul şi piţipoanca, floarea de colţ va deveni trofeul perfect pentru prinţesa pe tocuri cui, iar Babele şi Sfinxul vor fi decoruri numai bune pentru încins grătarele. O să fie plin pe Facebook de poze cu monumentele naturale din creierii munţilor. Nu o să mai treacă mult timp şi vom vedea Babele şi Sfinxul decorate cu graffiti. Parcul Natural Bucegi este pe punctul să devină zonă de promenadă pentru mii de turişti, care vor avea acces necontrolat în Rezervaţie după ce autorităţile au început lucrările de asfaltare a unui drum de munte care străbate parcul. Covorul asfaltic de 16 kilometri va deschide accesul turiş-tilor către tot Platoul Bucegi.
În acte, proiectul se numeşte pompos reabilitarea Drumului Judeţean 713, care face legătura între staţiunea turistică Sinaia-Cabana Cuibul Dorului-Şaua Dichiului şi ajunge până în apropiere de Cabana Babele şi Complexul Piatra Arsă. Bugetul alocat este de peste 12 milioane de euro pentru un drum care deocamdată duce doar pe platoul Bucegi, în apropiere de un kilometru de cabana Piatra Arsă. Drumul trece graniţa judeţelor Prahova şi Dâmboviţa, iar paternitatea proiectului de reabilitare şi modernizare a DJ 713 este rodul asocierii celor două Consilii Judeţene. Finanţarea lucrărilor de reabilitare este asigurată de la bugetele locale şi din alte surse legal constituite, potrivit panoului postat la începutul drumului. Primii 6 kilometri sunt pe teritoriul judeţului Prahova, iar următorii 10 kilometri se află pe teritoriul judeţului Dâmboviţa.
Într-o ţară cu nici 300 de kilometri de autostradă şi cu o infrastructură rutieră la pământ, autorităţile s-au apucat de asfaltat munţii. Cum de s-au găsit bani pentru asfalt, deşi câteva camioane de piatră spartă ar fi rezolvat situaţia? Şi de ce este necesar un drum care timp de şase luni din an este acoperit cu zăpadă? Specialiştii în protecţia mediului spun că această investiţie nu se justifică decât dacă se doreşte ca pe viitor să se dezvolte pe Platoul Bucegilor noi structuri de cazare. Adică se pun bazele unei afaceri imobiliare pur românească în arii protejate pentru care România riscă încă o procedură de infrigement din partea Uniunii Europene.
“Drumul care se vrea a fi acum un drum judeţean modernizat, respectiv DJ 713, iniţial a fost un drum de tractor, pe care au fost cărate materialele necesare construcţiei Releului de la Costila. Asta se întâmpla prin anii ’60. Tot pe acest drum se mai aprovizionau cabanele din zona Piatra Arsă. Drumul este într-o stare de degradare foarte mare. Ideal ar fi fost ca drumul să rămână pietruit, eventual să mai fi adus acolo câteva camioane de piatră spartă. Nu găsesc rostul acestei investiţii. Este un drum care nu duce nicăieri deoarece nu ajunge nici la Cabana Babele, nici la complextul turistic Piatra Arsă. Miza ar putea fi terenurile de pe marginea drumului, deoarece majoritatea sunt în proprietatea mai multor persoane fizice, sunt în intravilan, deci se pot ridica acolo construcţii”, ne-a spus Cristian Goran, preşedintele Consiliului Ştiinţific al Parcului Natural Bucegi.
Lucrările de asfaltare au început în toamna anului trecut, iar la inaugurare, alături de preşedinţii celor două consilii judeţene, a participat şi Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Prezenţa acesteia nu a fost întâmplătoare, deoarece Elena Udrea este colegă de partid cu preşedintele CJ Dâmboviţa, Florin Popescu. Mai mult, o parte din finanţarea proiectului de reabilitare a DJ 713 va fi asigurată prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), în valoare de 4,4 miliarde de euro, administrat de Elena Udrea. Deoarece proiectul iniţial a fost depus prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa 2 – Îmbunătăţirea infrastructurii de transport regionale şi locale, fiind un proiect eligibil va primi finanţare prin PNDI, potrivit declaraţiilor Elenei Udrea.
“Dintre proiectele depuse prin Programul Operaţional Regional, care nu au finanţare pentru că depăşesc limita acordată de Comisia Europeană, aş vrea să fac referire la cele de pe Axa 2, o axă extrem de importantă, care priveşte reabilitarea şi construirea de drumuri judeţene. Pentru că pe această axă sunt alocaţi aproximativ 890 milioane de euro, iar din cererile depuse de autorităţile publice locale a reieşit că mai avem nevoie de încă 1,5 miliarde de euro pentru a finanţa toate proiectele care au fost trimise la finanţare şi care îndeplinesc condiţiile de eligibilitate. Pentru aceste proiecte am gândit o soluţie pentru a reuşi totuşi să le punem în practică, iar soluţia este Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI)”, declara Udrea în luna decembrie a anului trecut. Pentru reabilitare, în cei doi ani, cât este prevăzut să dureze lucrările, se vor folosi 97.300 metri pătraţi de beton asfaltic, 11.516 tone de binder pentru drum, 17.040 mc de balast, 30.558 mc de piatră spartă, 14.940 metri de parapet metalic semigreu, 17 tone de armături metalice, 300 de kilograme de vopsea pentru marcaje rutiere, precum şi 105.000 de litri de motorină.
Datele au fost preluate din Acordul de mediu nr. 79 din 25 septembrie 2009, privind reabilitarea DJ 713, emis de Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Piteşti regiunea 3-Sud-Muntenia. Consorţiul care realizează lucrările de reabilitare a DJ 713 este format din: SC Cast SRL, SC Trans Bitum, SC Carena SPA Impresa di Construzioni şi Socomizo Construct.
DJ 713 trece prin zone cu habitate protejate de legislaţia europeană
La aproape un an de la realizarea raportului de evaluare a Studiului de impact asupra mediului, firma House Construct Invest Environment întocmeşte, la cererea Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului Piteşti, Regiunea 3 Sud-Muntenia, o serie de completări ce cuprind şi harta habitatelor.
În vecinătatea drumului au fost identificate habitatele prioritare la nivel European R3608 Pajişti sud-est Carpatice de Scorzonera rosea şi Festuca nigrascens şi R3609 Pajişti sud-est carpatice de teposica (Nardus stricta) şi Viola declinata (Unghia păsării), precum şi 4070 tufărişuri cu Pinus mugo şi Rhododendron myrtifolium, R3105 tufărişuri sud-est carpatice de jneapăn (Pinus mugo) şi smirdar (Rhododendron myrtifolium).
În raport se menţionează că porţiunea de drum care străbate ultimele două tipuri de habitat nu va mai fi reabilitată, deoarece există probleme legate de stabilirea proprietarilor, nicidecum pentru că acolo există un habitat protejat de legislaţia europeană. De asemenea, tot în zona drumului mai sunt situate habitatele: 4060 Tufărişuri alpine şi boreale – R3104 Tufărişuri sud-est carpatice de smirdar (Rhododendron myrtifolium) cu afin (Vaccinium myrtillus), R3107 Tufărişuri sud-est carpatice de coacăză (Bruckenthalia spiculifolia) şi ienupăr pitic (Juniperus sibirica), 91VO Păduri dacice de fag (Symphyto-Fagion) – R4101 Păduri sud-est carpatice de molid (Picea abies), fag (Fagus sylvatica) şi brad (Abies alba) cu Pulmonaria rubra, R4103 Păduri sud-est carpatice de molid (Picea abies), fag (Fagus sylvatica) şi brad (Abies alba) cu Leucanthemum waldssteinii, 9410 Păduri acidofile de Picea abies din regiunea Montana (Vaccinio – Piceetea), R4205 Păduri sud-est carpatice de molid (Picea abies) cu Oxalis acetosella, R4206 Păduri sud-est carpatice de molid (Picea abies) şi brad (Abies alba) cu Hieracium rotundatum; 9110 Păduri de fag de tip Luzulo – Fagetum, R4102 Păduri sud-est carpatice de molid (Picea abies), fag (Fagus sylvatica) şi brad (Abies alba) cu Hieracium rotundatum, R 4107 – Păduri sud-est carpa-tice de fag (Fagus sylvatica) şi brad (Abies alba) cu Vaccinium myrtillus.
www.jurnalul.ro
joi, 24 martie 2011
DINU STEFANESCU TD LA FINALELE CUPEI MONDIALE DE SNOWBOARD
DINU STEFANESCU ESTE DELEGAT TEHNIC FIS LA AROSA IN CADRUL FINALELOR CUPEI MONDIALE DE SNOWBOARD 2011
Fara nici o legatura cu Federatia Romana de Schi si Biatlon FRSB , Dinu Stefanescu a fost suspendat pe perioada nedeterminata de catre FRSB , desi el isi continua cu succes activitatea de TD .
Dinu Stefanescu a fost unul dintre organizatorii primului concurs de snowboard din Romania in 2004 si a organizat singurile cursuri de arbitrii de snowboard din Romania.
Fara nici o legatura cu Federatia Romana de Schi si Biatlon FRSB , Dinu Stefanescu a fost suspendat pe perioada nedeterminata de catre FRSB , desi el isi continua cu succes activitatea de TD .
Dinu Stefanescu a fost unul dintre organizatorii primului concurs de snowboard din Romania in 2004 si a organizat singurile cursuri de arbitrii de snowboard din Romania.
marți, 22 martie 2011
joi, 17 martie 2011
CUPA PRAHOVEI -SNOWBOARD MARTIE 2011
CUPA PRAHOVEI LA SNOWBOARD ,CONCURS ORGANIZAT DE CATRE DIRECTIA JUDETEANA PENTRU TINERET SI SPORT PRAHOVA CU SPRIJINUL S.C.TELEFERICUL.S.A. SI ACADEMIA DE SNOWBOARD RIDER TOMA PRIVATE TEAM.
16 MARTIE 2011
PARTIA V.SOARELUI ,SINAIA
TRASEU SNOWBOARDCROSS
PROBA SNOWBOARDCROSS ( DUAL CROSS )
REZULTATE
CLASAMENT FEMININ
LOC I DANA IONA SELEUSAN - CSO SINAIA /ACADEMIA DE SNOWBOARD
LOC II ANGELA SIMILEAC - CSO SINAIA
CLASAMENT SENIORI
LOC I ANDREI SUBRAN - CS CARPATI SINAIA /ACADEMIA DE SNOWBOARD
LOC II TOMA MORTILA -CSO SINAIA / ACADEMIA DE SNOWBOARD
LOC III CRISTIAN FLORIN PICIOREA - CS CARPATI SINAIA
CLASAMENT JUNIORI
LOC I GEORGE SCHIOPU - CS CARPATI SINAIA
LOC II CRISTIAN FLORIN PICIOREA -CS CARPATI SINAIA
LOC III RADU TUDORECHE -CS CARPATI SINAIA
luni, 7 martie 2011
REZULTATE SLALOM URIAS PIATRA NEAMT
REZULTATE CUPA PIATRA NEAMT -SNOWBOARD SLALOM URIAS
LOCUL I TOMA MORTILA (CSO SINAIA)
LOCUL II CRISTIAN FLORIN (CS CARPATI SINAIA)
LOCUL III RAZVAN MIHAI - PIATRA NEAMT
12 Martie 2011 Sinaia Burn the Slope
H2O si Burn, in parteneriat cu Primaria Sinaia, va invita sa va incendiati placile la Burn the Slope, un concurs slopestyle de snowboard si ski care va avea loc pe 12 martie in Burn Air Park Sinaia (Valea Soarelui, Cota 2000, accces cu telescaunul).
Punem la bataie premii de 9000 RON, din care 5000 RON cash si 4000 RON in produse Forum, Skullcandy si Special Blend. Premiile cash se vor oferi dupa modelul Cash 4 Trick, potrivit ca...
REZULTATE MOUNTAIN DEW PREDEAL
pe partia Varianta, slopestyle-ul a schimbat putin regulile jocului si i-a provocat pe concurenti sa-si arate calitatile polivalente. Pe scurt, acestea sunt rezultatele:
Snowboard:
Locul I – Mihail Gherghelah (Bobo, M. Ciuc)
Locul al II-lea – Vlad Voinescu (Brasov)
Locul al III-lea – Kinda Geza (M. Ciuc)
Best skier:
Alex Paul Les (Baia Mare)
Best babe:
Sonia Nicolau (Bucuresti)
Best rookie:
Radu Stolz (Bucuresti)
Amateur Killer:
Daniel Teodorescu (Alifie, Brasov)
Snowboard:
Locul I – Mihail Gherghelah (Bobo, M. Ciuc)
Locul al II-lea – Vlad Voinescu (Brasov)
Locul al III-lea – Kinda Geza (M. Ciuc)
Best skier:
Alex Paul Les (Baia Mare)
Best babe:
Sonia Nicolau (Bucuresti)
Best rookie:
Radu Stolz (Bucuresti)
Amateur Killer:
Daniel Teodorescu (Alifie, Brasov)
joi, 3 martie 2011
CUPA PIATRA NEAMT - SCHI si SNOWBOARD
CUPA PIATRA NEAMT - Concurs de schi si snowboard
04.03.2011
Partia Cozla
Ora 14
premii totale 1500 euro
Slalom Urias
SINAIA -FREERIDE FEST 2011
Ce? A doua editie a concursului FREERIDE FEST. Concursul consta intr-o proba de Chinese Downhill. Se va concura la doua categorii: schi si snowboard.
Cand? Sambata, 5 martie 2011
Unde? Sinaia. Functie de conditiile meteo, traseul are o lungime intre 3 si 8 km si o diferenta de nivel de minim 500 m si maxim 1100 m, si cuprinde cateva pasaje de dificultate mare.
Cine? Oricine este major si isi asuma responsabilitatea unui astfel de concurs. Primim si minori insotiti de parinti sau cu semnatura notariala.
Taxa inscriere:
- 30 Ron pentru plata pana pe 10 februarie,
- dupa aceasta data taxa se dubleaza.
Pentru mai multe detalii, contact si Inscrieri intrati pe siteul oficial: http://freeride.teamexpert.ro/
Aceasta nu este o pagina oficiala si nu este vizitata frecvent de organizatori, de aceea exista riscul ca intrebarile adresate aici sa ramana fara raspuns. Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente.
DEW TOR ROMANIA - CONCURS TTR -2 STELE
DEW TOUR PREDEAL -05.03.2010/ SWATCH TTR 2* SLOPESTYLE COMPETITION
Dew Tour Romania 2011 aduce, pentru prima oara in tara noastra, circuitul Swatch TTR World Snowboard Tour. Cum ar veni, campionatul mondial de snowboard. Competitia la care vei putea castiga puncte alaturi de nume grele precum Shaun White, Eero Ettala, I-pod, Sebastien Toutant, Cheryl Maas sau Jamie Anderson...
Dew Tour Romania 2011 aduce, pentru prima oara in tara noastra, circuitul Swatch TTR World Snowboard Tour. Cum ar veni, campionatul mondial de snowboard. Competitia la care vei putea castiga puncte alaturi de nume grele precum Shaun White, Eero Ettala, I-pod, Sebastien Toutant, Cheryl Maas sau Jamie Anderson...
Watch more snowboarding videos
miercuri, 23 februarie 2011
CONCURS SNOWBOARD OPEN PIATRA NEAMT 25.02.2011.
PRIMUL CONCURS DE SNOWBOARD PARALEL SLALOM DIN ACEST SEZON VA AVEA LOC LA PIATRA NEAMT PE PARTIA COZLA . COMPETITIA SE VA DESFASURA PE NOCTURA ,IAR FORMATUL COMPETITIEI VA FI KNOCKOUT SISTEM
PREMII TOTALE 1000 EURO CASH
25 FEBRUARIE 2011
PAITRA NEAMT
PARTIA COZLA
CALIFICARI ORA 16 00
FINALE ORA 17 00
Contact : danasnowboard@gmail.com
sâmbătă, 19 februarie 2011
REZULTATE SNOWBOARD MOUNTAIN DEW SINAIA
Snowboard Baieti:
I. Kinda Geza (M. Ciuc)
II. Vlad Voinescu (Braşov)
III. Tudor Cristea (Baia Mare)
IV. Viorel Corbu (Buşteni)
* s-au premiat primele 3 locuri
Freeski:
I. Alex Les – Brocolli (Baia Mare)
II. Ştefan Mirescu (Baia Mare)
III. Gheorghe Avram – Ghiţucă (Baia Mare)
IV. Marian Toader (Sinaia)
* s-a premiat numai locul I
Best babe:
Sonia Nicolau (Bucureşti)
Best rookie:
Mihnea Groşeanu – 11 ani (Bucureşti)
REZULTATE SNOWBOARD BIG AIR PIATRA NEAMT
Snowboard baieţi
I. Kinda Geza (M.Ciuc)
II. Adolf Gherghelah – Bobo (M.Ciuc)
III. Vlad Voinescu (Braşov)
IV. Mihai Popa (Braşov)
V. Ciprian Popescu (Braşov)
Snowboard fete
Sonia Nicolau (Bucureşti)
Freeski
Bando Virginas (M. Ciuc)
vineri, 18 februarie 2011
Figuratie pentru Romania la snowboard -Eurpean Youth Olympic Festival
In cadrul competitie de snowboard European Youth Olympic Festival , Romania a facut figuratie. Antrenorul Federal Florin Staicu a selectionat doar un singur copil ,care nu are nici o experienta competitionala anterioara , nici macar o participare la o "Cupa a satelor '
Nimeni nu si asuma responsabilitatea pentru banii cheltuiti ai Federatiei Romane de Schi si Biatlon pentru stagiile de pregatire efectuate pe ghetar in luna Noimbrie 2010.
GHIBEA ANDREI MIHAI a ocupat pozitia a 40 a din 42 de concurenti cu o intarziere de peste 10 secunde fata de primul loc.
Comisia de Snowboard A FRSB nu a facut nici o selectie ,iar Florin Staicu -antrenorul federal care nu a avut nici o experienta competitionala ca sportiv in materie de snowboarding alege dupa bunul plac si interesele personale.
Nimeni nu si asuma responsabilitatea pentru banii cheltuiti ai Federatiei Romane de Schi si Biatlon pentru stagiile de pregatire efectuate pe ghetar in luna Noimbrie 2010.
GHIBEA ANDREI MIHAI a ocupat pozitia a 40 a din 42 de concurenti cu o intarziere de peste 10 secunde fata de primul loc.
Comisia de Snowboard A FRSB nu a facut nici o selectie ,iar Florin Staicu -antrenorul federal care nu a avut nici o experienta competitionala ca sportiv in materie de snowboarding alege dupa bunul plac si interesele personale.
SINAIA FREERIDE CHALLANGE 2011 SE AMANA DIN LIPSA ZAPEZII
COMEPTITIA DE FREERIDE SINAIA FREERIDE CHALLANGE SE AMANA DIN LIPSA ZAPEZII
EVENTUL VA FI PROGRAMAT IN DATA DE 26 FEBRUARIE 2011
joi, 17 februarie 2011
SNOWBOARD ROMANIA - SINAIA FREERIDE CHALLANGE
Sinaia Freeride Challenge from Absolut Outdoor on Vimeo.
PARTENER SINAIA FREERIDE CHALLANGE 2011 - ACADEMIA DE SNOWBOARD Sinaia Rider Toma Private Team
miercuri, 16 februarie 2011
SINAIA - CAPITALA SNOWBOARDINGULUI - MOUNTAIN DEW TOUR
SINAIA A DEVENIT LOCATIA UNDE SE DESFASOARA CELE MAI MULTE EVENIMENTE IN MATERIE DE SNOWBOARDING
URMATORUL EVENIMENT :
Saturday, February 19 · 10:30am - 6:00pm
--------------------------------------------------------------------------------
Location SINAIA/GONDOLA 1 (Cota 1200)
--------------------------------------------------------------------------------
Created By Urban Dew
--------------------------------------------------------------------------------
More Info Vino la a doua etapa DEW TOUR pentru un mix perfect intre muzica, ski, snowboard si adrenalina.
Program DEW TOUR SINAIA (STATIA GONDOLA PLECARE):
10:30-12:00 Antrenamente si Inscrieri
12:00-14:30 Calificari
14:30- 15:15 CONCERT VITA DE VIE 1
15:15- 16:30 Finala
16:30-17:15 CONCERT VITA DE VIE 2
17:15- 17:30 Premiere
luni, 14 februarie 2011
miercuri, 9 februarie 2011
SNOW PARK SINAIA
Boarderi si skieri, se face strigarea catre toata miscarea: ADUNAREA LA TUNS OAIA!
Cand, unde si de ce?..
In weekend-ul 12-13 Februarie, Primaria Sinaia si Cabana Miorita o dau oficial pe jibareala si fristail!
Ce?...
Se face deschiderea oficiala a parcului despre care unii-au auzit, cativa chiar l-au “pipait”, dar pe care cei mai multi l-au asteptat de-o vreme-ncoace
ADRIAN TEODORESCU -LOCUL 5 PGS -PAMPOROVO ,BULGARIA
Adrian Teodorescu a ocupat locul 5 in proba de Slalom Urias la Campionatele Natonale de Snowboard ale Bulgariei - competitie internationala FIS.
In proba de Slalom Paralel a ocupat locul 9
Adrian Teodorescu in varsta de 37 de ani este legitimat la CSO Sinaia -sectia de performanta snowboard si este membru al Academiei de Snowboard Rider Toma Private Team.
joi, 27 ianuarie 2011
Toma Mortila vs Federatia Romana de schi si Biatlon
Poate ca e prea mult ,dar indraznesc totusi sa afirm ca pentru snowboardingul din romania am realizat mai mult decat federatia , si ma refer la participarea mea in aceasta activitate ;primul concurs international de snowboard , promovarea acestui sport, pregatirea riderilor , sesiunile de antrenamente , organizarea de competitii, sprijinul pentru fondarea a doua cluburi de snowboarding in romania si in ultimul rand rezultatele mele.
Pentru ca am avut curajul sa propun cativa rideri in vederea selectiei lotului national ,( Subran Andrei -Campion National SBX 2010 , Nicolau Sonia -Vicecampiona SBX 2009 si Iulian Simileac pt proba de alpin ) a iesit un intreg scandal. Cum imi permit eu sa fac o astfel de propunere. In timp ce Romania are un antrenor federal care cunoaste mai putin despre snowboard decat sportivii care pretinde ca i antreneaza.
JURNALUL NATIONAL - EDITIA ONLINE
http://www.jurnalul.ro/sport/sporturi/romania-isi-reneaga-campionul-de-snowboarding-566152.html
După Jocurile Olimpice de la Vancouver, sporturile de iarnă de la noi din ţară au intrat pe o pantă descendentă. Schioarea Edit Miklos refuză să mai concureze pentru România, iar biatlonistele Dana Plotogea şi Mihaela Purdea au fost „pensionate”. Despre schi fond nu e cazul să discutăm deocamdată deoarece în această perioadă se desfăşoară „mondialele” de juniori şi tineret, întrecere de la care delegaţia România s-a întors sezonul trecut cu o medalie de aur şi una de argintRezultate istorice, obţinute în cel mai bun an din istoria Federaţiei Române de Schi şi Biatlon. Interese mărunte sunt şi la snowboarding. Toma Morţilă, din Sinaia, este recunoscut de toată lumea drept cel mai bun sportiv din ţară. Rezultatele sale din ultimele sezoane stau mărturie în acest sens.
„Sunt campion naţional en-titre în proba de Slalom. Cu toate acestea, Federaţia Română de Schi şi Biatlon, prin secretarul general Puiu Gaspar, refuză convocarea mea în lotul naţional şi înscrierea mea la Campionatele Mondiale de Snowboard din 2011. Asta în timp ce unii pleacă acolo însoţiţi de prietene şi având rezultate mult mai slabe. Conflictul cu Puiu Gaspar a avut loc în 2005, la şedinţa tehnică a unei competiţii internaţionale de snowboarding desfăşurate la Pârâul Rece, unde a prezentat documente false privind omologarea pârtiei de schi de la Pârâul Rece. De fapt, a prezentat documentele pârtiei de schi de la Predeal”, susţine sportivul.
Scrisoarea-manifest a campionului naţional poate fi citită integral pe www.schiromânia.ro! Puiu Gaspar nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima opinia în acest caz.
duminică, 23 ianuarie 2011
KINDA GEZA LOCUL 30 -SLOPESTYLE -CAMPIONATELE MONDIALE DE SNOWBOARD
KINDA GEZA A AVUT O PRESTATIE FOARTE BUNA LA CAMPIONATELE MONDIALE DE SNOWBOARD
IN PREMIERE ,PROBA DE SLOPESTYLE A FOST INTRODUSA LA CAMPIONATELE MONDIALE DE SNOWBOARD DIN 2011 ,UNDE KINDA GEZA A OCUPAT LOCUL 30
IN PREMIERE ,PROBA DE SLOPESTYLE A FOST INTRODUSA LA CAMPIONATELE MONDIALE DE SNOWBOARD DIN 2011 ,UNDE KINDA GEZA A OCUPAT LOCUL 30
sâmbătă, 22 ianuarie 2011
ADRIAN TEODORESCU - LOCUL 45 LA PSL
AFLAT LA CAMPIONATELE MONDIALE DE SNOWBOARD ,ADRIAN TEODORESCU A OBTINUT CEA MAI BUNA CLASARE A SA ,LOCUL 45 LA SLALOM OCUPAND PENULTIMUL LOC.
miercuri, 19 ianuarie 2011
TEODORESCU ADRIAN -LOCUL 45 LA CAMPIONATELE MONDIALE DE SNOWBOARD 2011
TEODORESCU ADRIAN ,IN VARSTA DE 37 DE ANI ,SPORTIV LEGITIMAT LA CSO SINAIA -SECTIA DE SNOWBOARD, MEMBRUL AL ACADEMIEI DE SNOWBOARD RIDER TOMA PRIVATE TEAM, A OBTINUL LOCUL 45 IN PROBA DE SNOWBOARD SLALOM PARALEL URIAS LA CAMPIONATELOR MONDIALE DE SNOWBOARD DIN STATIUNEA LAMOLINA - SPANIA.
ADRIAN ESTE LA A 5 A PARTICIPARE LA CAMPIONATELE MONDIALE DE SNOWBOARD STABILIND UN RECORD DE PARTICIPARI DINTRE SPORTIVI ROMANI.
LOCUL 45 ESTE SI CEA MAI BUNA CLASARE PERSONALA IN PROBA DE PGS PENTRU ADRIAN.
luni, 17 ianuarie 2011
Abonați-vă la:
Postări (Atom)